Dry Fruits Transilvania

TERMENI SI CONDITII PENTRU COMERCIANTI
Termeni si conditii pentru partenerii comerciali ai www.dryfruitstransilvania.ro

1.TERMENI
Magazinul online www.dryfruitstransilvania.ro este denumirea comerciala a companiei SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL, detinator al marcii Dry Fruits Transilvania , adresat exclusiv comerciantilor si producatorilor care folosesc miezul de nuca al companiei , pentru revanzare sau in actul de productie si/sau servicii, indiferent de forma juridica, PFA, II, SRL, SA, ONG, etc.
SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL, cu sediul in Prislop, Str. Principala, nr. 11/A, inregistrata in Registrul Comertului Maramures sub 24/510/2015, CUI RO34537417, in calitate de comerciant (denumita in continuare „Societatea”).
Vanzator – S.C. DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL, care vinde prin www.dryfruitstransilvania.ro , produsele in cantitati en gros, la preturi adecvate.
En gros- forma de comert ce defineste acel tip de vanzare doar la bax a produselor si nu la bucata asa cum este mentionat pe Site.
Comerciant – persoana juridica sau orice alta entitate juridica ce isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda, are sau obtine acces la CONTINUTUL www.dryfruitstransilvania.ro , prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre (corespondenta electronica, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre www.dryfruitstransilvania.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT. Comerciantul poate fi o persoana juridica, care revinde marfa cumparata de la Vanzator mai departe cu amanuntul( la bucata) sau o persoana juridica ce va folosi produsele cumparate en gros pentru activitatea proprie de productie sau servicii sau in scopuri de consumuri colective.Comerciantul odata inregistrat pe www.dryfruitstransilvania.ro , prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
Pret – pretul se poate vizualiza numai dupa inregistrarea comerciantului ca si client prin completarea unui formular de Cont,dupa care accesul la vizualizarea preturilor este autorizat. Administratorul poate anula conturile care prezinta informatii false privind datele persoanei juridice inregistrate.
Taxa de transport(rata de livrare) – costul cu transportul marfii comandate care de regula se organizeaza cu FAN COURIER. In functie de comanda, costul exact de transport va este comunicat odata cu confirmarea comenzii, taxa de transport ce se genereaza automat la lansarea comenzii fiind doar informativa.
Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Comerciant dar si istoricul lui in Site (Comenzi, facturi fiscale, corespondenta, etc.).
Site – domeniul www.dryfruitstransilvania.ro al marcii Dry Fruits Transilvania detinuta de DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Comerciant prin care Comerciantul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului www.dryfruitstransilvania.ro intentia sa de a achizitiona produsele de pe Site.
Produse – orice produs, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Comerciantului ca urmare a Contractului incheiat.
Campanie promotionala– actiunea de a expune in scop comercial, un numar limitat de Produse CU un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Comerciant, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Comerciantului.
Continut
• toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• continutul oricarui e-mail trimis Comerciantilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre Vanzator, Comerciantului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
• informatii legate de produsele si preturile practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
• date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Review– o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.
Rating– modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Comerciant cu referire punctuala la un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Comerciant asupra unui produs DRY FRUITS TRANSILVANIA.
Comentariu– apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.
Intrebare– formula de adresare catre alti Comercianti cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.
Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Comerciantului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Comerciant unui alt Comerciant in cadrul unei discutii.
Document – toate informatiile din Termene si Conditii.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra produselor si/sau a Campaniilor promotionale desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL, detinator al marcii DRY FRUITS TRANSILVANIA, Comerciantului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
2. PREVEDERI CONTRACTUALE
2.a. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Comerciantul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.b. Notificarea primita de catre Comerciant, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare privind inceperea procesarii comenzii si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Notificarea de acceptare a Comenzii se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.c. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica nivelul cantitativ al produselor anuntand Comerciantul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna diferenta de suma daca aceasta a fost achitata in avans.
2.d. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Comerciant in momentul primirii de catre Comerciant de la Vanzator, prin intermediul email-ului a notificarii de expediere a Comenzii.
2.e. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind garantia mentionata pe ambalajul produselor.
3. MODUL DE VANZARE ONLINE
3.a. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Comerciant. Pentru motive justificate DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Comerciantului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Comerciantului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel imaginea societatii si a brandului Dry Fruits Transilvania.
Indiferent de motivele restrictionarii, Comerciantul se poate adresa administratorului www.dryfruitstransilvania.ro , la adresa office@dryfruitstransilvania.ro pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
3.b. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.c In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, www.dryfruitstransilvania.ro isi rezerva dreptul de a cere Comerciantilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
3.d. Administratorul www.dryfruitstransilvania.ro poate publica pe Site informatii despre produse sau Campanii promotionale practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.e. Toate preturile aferente produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) fara T.V.A.
Cheltuiele de curierat sunt informative la generarea comenzii, acestea fiind definitive doar prin confirmarea comenzii conform 2.b.ATENTIE: notificarea de confirmare a comenzii facuta prin email va poate apare in SPAM, sens in care va rugam ca verificarea casutei postale electronice sa o faceti si in SPAM.
3.f. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Comerciant, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Comerciantului.
3.g. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) reprezinta o optiune contractuala din partea Vanzatorului, fata de Comerciantul cu care s-a finalizat un contract acestea putand fi utilizate exclusiv cu titlu de prezentare de catre Comerciant cu mentionarea sursei.
3.h. Dupa 7 (sapte) zile de la achizitionarea unui Produs, Comerciantulului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Produsul achizitionat in vederea revanzarii. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Comerciant in Cont. In acest fel, Comerciantul contribuie la informarea altor posibili Comercianti de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Produse si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Produselor Dry Fruits Transilvania.
4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
4.a. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a www.dryfruitstransilvania.ro , acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
4.b. Doar Comerciantului care a achizitionat produse societati de pe Site ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut cu scopul ca in calitate de Revanzator sa isi poata promova produsele societati in scopul vanzarii acestora cu amanuntul in magazinul propriu al Comerciantului, online sau magazin real.
4.c. Comerciantul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
4.d. Comerciantului caruia i s-a acordat dreptul de a utiliza sub forma descrisa un anumit continut, la care Comerciantul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite.
4.e. Nici un Continut transmis catre Comerciant, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea societati.
4.f. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
5. COMANDA
5.a. Comerciantul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, Produsul este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a acestuia.
5.b. Prin finalizarea Comenzii Comerciantul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
5.c. Prin finalizarea Comenzii, Comerciantul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Comerciantului.
5.d. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Comerciant, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
5.d.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
5.d.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de DRY FRUITS TRANSILVANIA, in cazul platii online;
5.d.3. datele furnizate de catre Comerciant, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
5.e. Potrivit OUG nr 34/2014, Comerciantul are dreptul sa se retraga din Contract, adica sa returneze Produsele integral sau partial în termen de 3 (trei) zile calendaristice de la data zilei in care a primit produsele fizic, prin invocarea unui motiv intemeiat legat de livrarea si/sau calitatea produselor si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Comerciantul poate opta si pentru schimbarea marfii fara alte costuri.
5.f. In cazul in care Comerciantul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste pe Site.
5.g. In cazul in care Comerciantul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract,trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 3 (trei) zile de la data primirii produselor returnate. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
5.g.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
5.g.2. pentru Comenzile achitate cu OP/Ramburs/Transfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
6. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE
6.a. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
6.a.1. furnizarea de Produse al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
6.a.2. furnizarea de Produse realizate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod evident;
6.a.3. furnizarea de Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
6.a.4. furnizarea de Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
7. CONFIDENTIALITATE
7.a. Dry Fruits Transilvania va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizeaza Comerciantul. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
7.b. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Comerciant cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
7.c. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Dry Fruits Transilvania nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
7.d. Prin inscrierea in baza de date a Dry Fruits Transilvania, Comerciantul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Dry Fruits Transilvania: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Comerciant si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care Dry Fruits Transilvania poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Produselor.
8. PUBLICITATE
8.a. Newsletterele Dry Fruits Transilvania sunt transmise direct, astfel, fiind asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
8.b. In momentul in care, Comerciantul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere dar isi poate de asemenea modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:
8.b.1. prin contactarea Dry Fruits Transilvania in acest sens.
8.b.2. prin modificarea setarilor din Contul de client.
8.b.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.
8.c. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.
9. FACTURARE – PLATA
9.a. Preturile Produselor afisate in cadrul site-ului www.dryfruitstransilvania.ro nu includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare si nici costurile de expediere care se vor calcula personalizat pentru fiecare comanda in parte.
9.b. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Comerciant in format electronic o factura proforma pentru produsele livrate, obligatia Comerciantului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
9.c. Dupa confirmarea platii (ramburs la primirea coletului, avans inainte de livrare) Vanzatorul va transmite factura fiscala pentru produsele livrate cu care Comerciantul se va inregistra in contabilitate.
9.d. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Comerciantului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
9.e. Prin aceasta modalitate de comunicare Comerciantul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL, detinatorul marcii Dry Fruits Transilvania, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
9.f. Prin trimiterea Comenzii, Comerciantul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
9.g. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@dryfruitstransilvania.ro
9.h. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Comerciantului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.
9.i. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor, Comerciantul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).
9.j. Comerciantul poate introduce datele mai multor carduri de plata pe care le detine, pentru care se poate activa optiunea de plata electronica.
10. LIVRAREA PRODUSELOR
10.a. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele in sistem de curierat catre Comerciant in termen de 24-48 de ore de la data comenzii procesate si confirmate de catre Vanzator.
10.b. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
10.c. Vanzatorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei.
11. GARANTII
11.a. Toate Produsele comercializate de catre SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorului societati. Produsele sunt sigilate in ambalajele originale si provin din surse autorizate si verificate de societate.
11.b. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie/conformitate aferent Produselor vrac din Comanda, Comerciantului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont. Prin aceasta modalitate de comunicare Comerciant, accesand Contul sau de pe www.dryfruitstransilvania.ro , va detine o evidenta a certificatelor de garantie/conformitate emise de SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 (patruzecisiopt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: office@dryfruitstransilvania.ro .
12. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR
Proprietatea asupra produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Comerciantului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate direct de personalul Vanzatorului).
13. RASPUNDERE
13.a. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Comerciantul le poate efectua dupa livrare Produselor si in special pentru pierderea acestora.
13.b. Prin crearea si utilizarea Contului, Comerciantul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
13.c. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Comerciantul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
13.d. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.
13.e. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL, detinatorul marcii Dry Fruits Transilvania , acestia fiind opozabili Comerciantilor de la data afisarii in Site.Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati.
14. POSTAREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI
14.a. Postarea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Comerciant , in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire ale unui produs.
14.b. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Comerciantul acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
14.c. Fiecare Comerciant, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
– sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare doar al unui anumit produs, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
– sa foloseasca doar limba romana.
– sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;
– sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor”, si orice Review va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;
– sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
– sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
– sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact,informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
– sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
– sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
– sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.
15.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.
Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli :
– fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
– fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
– fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
– fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.
14.d. Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Comerciant ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile de pe Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.
14.e. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Comerciantului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri”.
Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Comerciantii au la dispozitie adresa de email: office@dryfruitstransilvania.ro . Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
15.a. SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul ====================.
15.b. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
15.c. Scopul colectarii datelor este:
– informarea Comerciantilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Produsele achizitionate,
– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)
– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Comerciantului.
15.d. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Comerciantul
declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a SC DRY FRUITS TRANSILVANIA, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul ===============, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 15.b.
15.e. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
15.f. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa de contact de pe Site va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate sau va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte; transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date; notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
15.g. De asemenea, SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL poate furniza datele cu caracter personal ale Comerciantului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 15.b., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Produselor noastre, asigurători.
16. FORTA MAJORA
16.a. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
16.b. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre SC DRY FRUITS TRANSILVANIA SRL si Comerciant se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de comert si industrie Maramures.
Articolul 1 – OBIECTUL SI DEFINIREA PRINCIPALELOR NOTIUNI UTILIZATE
Termenii si conditiile generale de vanzare (denumite in continuare TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. DRY FRUITS TRANSILVANIA S.R.L. prin intermediul magazinului online WWW.DRYFRUITSTRANSILVANIA.RO catre CUMPARATOR.
In acest TCGV principalii termeni au urmatoarea semnificatie:
-„CUMPARATOR”: persoana fizica, companie sau alta entitate juridica care emite o COMANDA.
-„VANZATOR”: S.C. DRY FRUITS TRANSILVANIA S.R.L. avand sediul in localitatea Prislop, Nr. 11/A, comuna Boiu Mare , jud. Maramurs , CUI RO34537417
-„BUNURI si SERVICII”: orice proiect la cheie, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.
-„COMANDA”: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre VANZATOR si CUMPARATOR prin care VANZATORUL este de acord sa livreze BUNURILE si SERVICIILE, iar CUMPARATORUL este de acord sa primeasca aceste BUNURI si SERVICII si sa faca plata acestora.
-„CONTRACT”: o COMANDA confirmata de catre VANZATOR.
-„DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA” (denumite in continuare DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare dintre cele de mai sus.
-„SPECIFICATII”: toate specificatiile si/sau descrierile BUNURILOR si SERVICIILOR, asa cum sunt precizate in comanda.
Articolul 2 – DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul WWW.DRYFRUITSTRANSILVANIA.RO, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care VANZATORUL isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2) Specificatiile CUMPARATORULUI (acolo unde este cazul)
3) Prezentul TCGV
Daca VANZATORUL confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea COMENZII de catre VANZATOR se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (email) din partea VANZATORULUI catre CUMPARATOR, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. VANZATORUL nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.
Articolul 3 – VALABILITATE
Prezentul CONTRACT intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre VANZATOR. Confirmarea se face telefonic sau electronic (email). Termenii si conditiile generale de vanzare (TCGV) vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat.
Articolul 4 – OBLIGATIILE VANZATORULUI
4.1 VANZATORUL isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in COMANDA si va livra BUNURILE si SERVICIILE care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile CUMPARATORULUI;
4.2 Informatiile prezentate pe site-ul WWW.DRYFRUTISTRANSILVANIA.RO au caracter informativ si pot fi modificate de catre VANZATOR, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si de coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa VANZATORUL face eforturi pentru a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
4.3 Comunicarea cu magazinul online WWW.DRYFRUITSTRANSILVANIA.RO se poate face prin interactiunea cu acesta (prin postarea opiniilor vis-a-vis de produse) sau utilizand adresele mentionate la rubrica Contact. Vor fi excluse din site sau ignorate pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. VANZATORUL are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Articolul 5 – CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
VANZATORUL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea CUMPARATORULUI, nefiind necesar acordul acestuia. VANZATORUL va fi intotdeauna responsabil fata de CUMPARATOR pentru toate obligatiile contractuale.
Articolul 6 – DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
6.1 S.C. DRY FRUITS TRANSILVANIA S.R.L. este unic proprietar al tuturor drepturilor referitoare la site si la continutul acestuia. Site-ul si continutul acestuia includ secrete comerciale si drepturi de proprietate intelectuala protejate de legile nationale si acordurile internationale cu privire la protejarea dreptului de autor si a drepturilor conexe. Toate drepturile de proprietate, inclusiv cea intelectuala asupra site-ului si a continutului sau, vor ramane in posesia VANZATORULUI si a afiliatilor sai sau a reprezentantilor autorizati ai continutului site-ului, dupa caz. Toate drepturile nemodificate de acest acord sau de catre S.C. DRY FRUITS TRANSILVANIA S.R.L. sunt rezervate.
6.2 WWW.DRYFRUITSTRANSILVANIA.RO, siglele si logo-urile aferente sunt marci inregistrate sau marci de servicii ale S.C. DRYFRUITSTRANSILVANIA S.R.L. sub diferite jurisdictii si sunt protejate de legile dreptului de autor, marca inregistrata si alte drepturi de proprietate.
Articolul 7 – CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE
7.1 Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre CUMPARATOR VANZATORULUI, incluzand – fara a limita – comanda, vor ramane in proprietatea VANZATORULUI. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al VANZATORULUI si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.
7.2 Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de CUMPARATOR cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al VANZATORULUI.
Articolul 8 – TERMENE – PENALITATI
8.1 In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, VANZATORUL este obligat sa anunte CUMPARATORUL de termenul estimat al livrarii. CUMPARATORUL va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la VANZATOR, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea VANZATORULUI a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
8.2 In cazul in care CUMPARATORUL intarzie din vina sa plata produselor in termenul prevazut in factura emisa de VANZATOR, este obligat la plata unei penalitati de 0.5% pe zi din suma datorata.
8.3 In cazul in care VANZATORUL primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.
Articolul 9 – FACTURARE – PLATI
Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda.
VANZATORUL va emite catre CUMPARATOR o factura pentru BUNURILE si SERVICIILE livrate, obligatia CUMPARATORULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Articolul 10 – RISCURI SI RESPONSABILITATI
10.1 Livrare: VANZATORUL se obliga sa expedieze BUNURILE si SERVICIILE in sistem door-to-door catre CUMPARATOR si asigura un termen de 24 ore sau, in mod exceptional, 48 ore de la trecerea Comenzii in status Livrare. In conditii exceptionale (meteorologice, starea drumurilor, accidente etc), Vanzatorul va informa Cumparatorul despre intarzierea survenita si va furniza un termen estimat de livrare.
Nota: Termenul de livrare de 24 de ore este valabil pentru comenzile date in intervalul orar 08.00-15.00 (de luni-joi). Comenzile date dupa ora 15.00 vor fi predate curierului a doua zi, astfel decalandu-se corespunzator termenul efectiv de livrare. Comenzile date vineri, dupa ora 15.00, vor fi livrate marti, in urmatoarea saptamana.
10.2 Transport – Ambalare: VANZATORUL se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care VANZATORUL colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului. VANZATORUL va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. VANZATORUL va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.
Articolul 11 – ACCEPTARE
Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care CUMPARATORUL descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, VANZATORUL va aduce la conformitate Produsele si Serviciile in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni. De asemenea, VANZATORUL va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, ceea ce confera CUMPARATORULUI (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 10 zile sa denunte unilateral Contractul, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de CUMPARATOR si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul Contractului, conditionat de returnarea Bunurilor si Serviciilor. VANZATORUL are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre CUMPARATOR, in conditiile legislatiei.
Articolul 12 – MARFURI EXCEDENTARE
Orice marfuri livrate in exces fata de cantitatea prevazuta in Comanda pot fi refuzate de catre CUMPARATOR in termen de 7 zile calendaristice de la livrare.
Articolul 13 – GARANTII
Produsele comercializate pe site-ul WWW.DRYFRUITSTRANSILVANIA.RO beneficiaza de conditii de garantie conforme cu legislatia in vigoare.
Articolul 14 – TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea CUMPARATORULUI in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare: semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul VANZATORULUI). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre VANZATOR sa permita CUMPARATORULUI deschiderea coletelor inainte de semnare de primire, ci doar ulterior semnarii de primire a coletului si achitarii eventualei contravalori a acestuia. VANZATORUL nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre CUMPARATOR si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.
Articolul 15 – RASPUNDERE
15.1 VANZATORUL nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CUMPARATORUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre VANZATOR a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
15.2 VANZATORUL va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii, nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.
Articolul 16 – INCALCARE – TERMINARE
16.1 Daca VANZATORUL nu isi executa obligatiile sale, CUMPARATORUL va notifica VANZATORUL asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 3 zile de la notificare.
16.2 CUMPARATORUL poate sa anuleze o Comanda prin email inainte ca aceasta sa fi fost livrata. In caz contrar, comanda va face obiectul returnarii bunurilor, mentionata pe site-ul WWW.DRYFRUITSTRANSILVANIA.RO, la sectiunea Conditii de Returnare.
Articolul 17 – FORTA MAJORA
17.1 Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului Contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.
17.2 Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de 3 zile, producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.
17.3 Daca in termen de 30 zile de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune interese.
Articolul 18 – LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul Contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila. In cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale, se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul VANZATORULUI.
DEFINITII CU CARACTER GENERAL
Dry Fruits Transilvania, cu sediul in Prislop, Str. Principala, nr. 11/A, inregistrata in Registrul Comertului Maramures sub 24/510/2015, CUI RO34537417, in calitate de comerciant (denumita in continuare „Societatea”).
SITE – Domeniul www.dryfruitstransilvania.ro si subdomeniile acestuia. Societatea este detinatoarea tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra site-ului. In aceste conditii nimeni nu poate folosi intregul sau parte din continutul site-ului decat in limitele prezentului contract – TERMENI SI CONDITII.
EN GROS – forma de comert ce defineste acel tip de vanzare doar la bax a produselor si nu la bucata asa cum este mentionat pe Site.
PRET – pretul se poate vizualiza numai dupa inregistrarea comerciantului ca si client prin completarea unui formular de Cont ,dupa care accesul la vizualizarea preturilor este autorizat. Administratorul poate anula conturile care prezinta informatii false privind datele persoanei juridice inregistrate.
COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Comerciant prin care Comerciantul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului www.dryfruitstransilvania.ro intentia sa de a achizitiona produsele de pe Site.
PRODUSE – orice produs, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Comerciantului ca urmare a Contractului incheiat.
TAXA DE TRANSPORT (rata de livrare) – costul cu transportul marfii comandate care de regula se organizeaza cu FAN COURIER. In functie de comanda, costul exact de transport va este comunicat odata cu confirmarea comenzii, taxa de transport ce se genereaza automat la lansarea comenzii fiind doar informativa.
SERVICIU – serviciul de comert electronic in sensul acordarii posibilitatii Clientului sa acceseze si sa comande produsele oferite de catre Societate, in calitate de comerciant, folosind mijloace de comunicatie la distanta, respectiv e-mail si orice mijloc ce poate fi utilizat pentru incheierea acestui contract si care nu necesita prezenta fizica simultana a comerciantului si a Clientului.
CAMPANIE PROMOTIONALA – actiunea de a expune in scop comercial, un numar limitat de Produse CU un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur Client accesul la Serviciu oferit de catre Societate.
CLIENT – orice persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la Serviciul oferit de catre Societate, ulterior crearii Contului si care a acceptat astfel TERMENII SI CONDITIILE prezentului Site.
UTILIZATOR – orice persoana fizica sau reprezentant al unei persoane juridice de drept public sau privat care acceseaza site-ul cu sau fara intentia de a-si crea Cont sau de a deveni Client.
CONTRACT LA DISTANTA – contractul de furnizare de produse incheiat intre Societate, in calitate de comerciant, si Client in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre Societate, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.
TEHNICA DE COMUNICATIE LA DISTANTA – orice mijloc ce poate fi utilizat pentru incheierea unui contract intre Societate si Client si care nu necesita prezenta fizica simultana a celor doua parti.
NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Societate pentru Clientii care opteaza pentru primirea acestor informatii.
Prin prezentul sunt stabiliti termenii si conditiile de utilizare ai Site-ului/continutului/Serviciului de catre Client, iar folosirea prin accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/Serviciului, implica aderarea Utilizatorului/Clientului la prezentele termene si conditii.
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui Utilizator sau de a modifica continutul Site-ului, sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza Site-ul se va considera o tentativa de fraudare si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.
LIMITAREA RESPONSABILITATII
Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate. Societatea depune toate eforturile pentru a minimaliza posibilele erori care pot aparea din editarea electronica sau manuala a informatiilor prezentate in continutul Site-ului. Societatea precizeaza ca imaginile produselor au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului fara notificare prealabila de catre producatori. Societatea isi rezerva dreptul sa completeze si/sau sa modifice orice informatie de pe Site. Societatea nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii integrale sau partiale a Site-ului, precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri publicate pe Site. Totodata, Societatea nu raspunde de continutul si/sau calitatea altor site-uri la care se poate ajunge prin diverse legaturi cu Site-ul Societatii. Pentru respectivele site-uri raspunderea integrala o poarta detinatorii site-urilor in cauza.
Accesand Site-ul, Utilizatorul este responsabil pentru toate operatiunile efectuate de acesta prin accesarea Contului si parolei personale. Societatea nu raspunde pentru greselile intervenite ca urmare a folosirii neglijente a Contului si parolei Utilizatorului. Pentru evitarea oricarui dubiu, Societatea nu raspunde pentru securitatea si confidentialitatea contului si parolei Utilizatorului.
Daca un Client considera ca un continut expediat prin orice mijloc de catre Societatea violeaza drepturile sale sau ale altcuiva de copyright sau orice alte drepturi, acesta trebuie sa contacteze Societatea, astfel incat Societatea sa poata decida in cunostinta de cauza.
Societatea nu garanteaza Clientului acces permanent pe Site sau la Serviciu si nu ii acorda dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul Site-ului, fara acordul prealabil scris al Societatii.
Societatea nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine date privind continutul Site-ului.
Societatea intelege sa nu raspunda in cazul utilizarii site-urilor si/sau al continutului acestuia transmis catre Client prin orice mijloc atunci cand aceasta utilizare a continutului Site-ului poate sau produce pagube de orice natura de partea Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de continut.
Utilizatorii care acceseaza Site-ul pot lasa comentarii cu referire la produsele si/sau Serviciu oferit de catre Societate, care pot fi publicate pe Site dupa o aprobare prealabila a Societatii. Societatea isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe Site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, care incalca drepturile de proprietate intelectuala sau care contine virusi, etc. Daca, in ciuda eforturilor facute, vor fi publicate pe Site asemenea comentarii Societatea nu va putea fi obligata la niciun fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe Site, conform articolelor din acest document.
Orice fel de informatii transmise de Utilizator catre Societate prin intermediul Site-ului, altele decat cele legate de procesul de cumparare-vanzare a unor produse si informatii cu caracter personal ale Utilizatorului, confera Societatii dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a distribui prin orice mijloc media oriunde aceste informatii.
Site-ul este gazduit de server-ul unei terte firme. Societatea nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe Site indiferent de motivele aparitiei lor, dar nici pentru erorile aparute datorita folosirii de catre Utilizator a anumitor browsere pentru vizitarea Site-ului.
Valoarea maxima a obligatiilor Societatii fata de orice Client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la clientul respectiv.
CONTACT
Societatea isi publica pe site toate datele corecte de identificare si de contact.
Societatea isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor primite de la consumatori prin mijloacele de comunicare la distanta.
Consumatorul trebuie sa completeze formularul de comanda corect, integral si sa il comunice catre Societate.
Momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul primirii mesajului de confirmare de catre Client, referitor la comanda sa.
Utilizarea Site-ului si folosirea informatiilor acestuia, respectiv accesarea acestora sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Societatii se realizeaza prin intermediul e-mail, considerandu-se astfel ca prin acesta modalitate de contactare consimte primirea notificarilor din partea Societatii in modalitate electronica sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
Clientul nu poate efectua comenzi telefonice.
PRODUSE
Societatea va putea publica pe Site informatii despre produse si/sau promotii practicate de catre aceasta sau de catre oricare alt tert cu care are incheiate contracte in acest sens, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
Produsele achizitionate prin intermediul Serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.
Societatea poate refuza la un moment dat onorarea unor comenzi privind produsele sau servicii disponibile pe Site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.
In cazul promotiilor preturile afisate pe Site taiate de o linie semnifica pretul initial pentru vanzare, inainte de a i se aplica discount-ul.
Societatea poate folosi in descrierea produselor si/sau serviciilor si alte produse (ex: accesorii) care sa nu fie incluse in costurile produselor respective.
PLATA PRODUSELOR
Preturile aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.
Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, Societatea atentioneaza asupra faptului exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale Site-ului sau erori, pretul afisat pe Site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Societatea va informa Clientul asupra pretului corect.
Produselor achizitionate se vor factura exclusiv in RON.
Plata produselor comandate se poate efectua in avans sau la livrarea produselor de catre curier (rambus). Plata produselor se poate efectua prin:
– ordin de plata;
– card bancar;
– numerar, ramburs la courier.
Dovada platii, in cazul platii prin ordin de plata trebuie trimisa catre Societate la adresa de e-mail dryfruitstransilvania@gmail.com .
Daca plata se va face online de catre Client, Societatea nu este si nu poate fi tinuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar aferent unor astfel de plati, incluzand dar fara a se limita la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Raspunderea pentru aceste costuri o poarta numai Clientul.
Daca se plateste in avans, livrarea produsului va avea loc numai dupa creditarea contului Societatii cu pretul produsului solicitat spre achizitionare. Produsele comandate cu plata in avans se vor livra doar dupa achitarea lor integrala. Societatea nu este responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, aplicat de banca emitenta a cardului apartinand Clientului.
In anumite situatii, Societatea isi rezerva dreptul sa solicite plata pretului in avans.
Pretul de achizitie al produselor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.
Societatea nu solicita si nu stocheaza informatii referitoare la cardul Clientului.
Societatea isi rezerva dreptul de a contacta Clientul prin orice mijloace, pentru finalizarea comenzii, in urmatoarele situatii:
– banca emitenta a cardului Clientului nu accepta plata;
– procesatorul de carduri nu valideaza tranzactia prin card bancar din diverse motive;
– pentru confirmarea comenzii, respectiv a disponibilitatii produselor comandate in termen de 48 de ore de la plasarea comenzii.
LIVRAREA PRODUSELOR
Produsele vor fi livrate prin intermediul unor firme de curierat rapid in termen cuprins intre 1 si 10 zile lucratoare de la data confirmarii comenzii. Societatea poate confirma comenzile inainte de onorarea lor prin contactarea Clientilor.
Costurile pentru livrare sunt:
– pentru comanda de o valoare pana la 250 lei, costurile de livrare vor fi suportate de Client;
– pentru comanda de o valoare mai mare de 250 lei, Clientul nu va suporta niciun cost de livrare.
In situatia in care Clientul nu este gasit la adresa mentionata in comanda transmisa Societatii, Clientul va fi contactat telefonic de catre firma de curierat.
Factura reprezinta contractul de vanzare a produselor. Receptia produselor presupune acceptul Clientului ca acele produse au ajuns in stare buna. Prin semnarea facturii Clientul isi exprima acordul ca produsele livrate sunt conforme cu comanda sa.
Societatea isi rezerva dreptul de a intarzia sau anula livrari ale produselor comandate in situatia in care comenzile nu pot fi onorate din motive ce nu tin de Societate, si anume: incendii, inundatii, epidemii, greve, acte de terorism, tulburari civile sau orice alte cauze de forta majora, cele enumarate nefiind limitative.
Societatea va onora doar comenzile cu adresa de livrare pe teritoriul Romaniei.
Clientul trebuie sa accepte in prealabil prevederile prezentului documentul pentru a avea acces la Serviciul oferit de catre Societate.
Societatea poate limita partial sau total accesul Clientului la Serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.
Societatea poate denunta unilateral contractul, nemaionorand automat comanda efectuata de catre Client, fara a putea fi obligata la plata de despagubiri, indiferent de natura lor, in urmatoarele cazuri:
– banca emitenta a cardului Clientului nu accepta plata, in cazul in care plata s-a efectuat online;
– procesatorul de carduri nu valideaza tranzactia prin card bancar din diverse motive;
– Clientul nu confirma comanda efectuata pe Site;
– Clientul nu a furnizat date corecte si/sau complete la momentul intocmirii comenzii.
Detaliile de livrare a produselor nu constituie o obligatie contractuala din partea Societatii. Pentru evitarea oricarui dubiu, Societatea nu poate fi obligata la plata de daune-interese, in cazul in care Clientul poate fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma incalcarii detaliilor de livrare.
Societatea poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia.
Societatea include in coletul expediat catre Client toate documentele necesare.
La solicitarea Clientului Societatea il poate informa pe acesta asupra stadiului in care se afla comanda.
Livrarea produselor se va face numai catre persoanele cu capacitate deplina de exercitiu, pe baza unui act de identitate.
In situatia in care produsul nu poate fi livrat, Societatea se obliga sa informeze Clientul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a varsat ca plata vor fi rambursate in termen de maxim 30 de zile.
NEWSLETER – ABONARE SI DEZABONARE
Societatea isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newsletter si/sau alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newsletter si/sau alerte, fara niciun angajament ulterior din partea Societatii sau a vreunei notificari prealabile a acesteia. In ceea ce priveste newsletter-ul trimis catre persoanele care au optat pentru aceasta facilitate, drepturile asupra continutului acestuia apartin Societatii, iar trimiterea acestuia se face in aceleasi conditii cu prevederile documentului de fata.
Newsletter-ul poate fi retrimis de abonati catre terte persoane, pe propria lor raspundere, fara a modifica structura sau continutul mesajelor in cauza. Tertele persoane care primesc de la abonati acest newsletter se considera ca au fost informate de catre abonati de prevederile prezentului document, in acest fel Societatea intelegand sa nu raspunda pentru actiunile abonatilor sai.
Societatea poate restrictiona accesul unui abonat la newsletter daca considera ca abonatul nu respecta prevederile acestui document.
GARANTIA PRODUSELOR
Produsele cumparate prin intermediul Site-ului beneficieaza de garantia obisnuita a fiecarui produs in parte si este garantia oferita de catre furnizorii Societatii. Conditiile de garantie sunt conforme cu normele legale in vigoare. Este absolut necesara pentru solutionarea garantiei prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie dupa factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.
DISPONIBILITATEA PRODUSELOR
Societatea nu garanteaza disponibilitatea in stoc a niciunui produs afisat pe Site, motiv pentru care Societatea va avea dreptul de a nu livra partial sau integral o anumita comanda in cazul in care anumite produse nu mai apar in oferta curenta sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsa temporara din stoc, epuizarea editiei, etc.).
In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, Societatea isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta Clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.
DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)
Intregul continut al Site-ului, incluzand, dar fara a se limita la imagini, texte, butoane, programe, scripturi si orice alte date, este proprietatea Societatii si este protejat conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea fara acordul scris al Societatii a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.
Pentru raportarea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuala va rugam sa ne contactati, in scris, la adresa de email: dryfruitstransilvania@gmail.com.
LITIGII
Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta in rezolvarea conflictului revine instantelor judecatoresti din Romania.
CONFIDENTIALITATEA DATELOR PERSONALE
Informatiile Utilizatorilor Site-ului sunt confidentiale si vor putea fi folosite numai pentru comunicari comerciale cu partenerii acestuia. Informatiile transmise de Utilizator se pot folosi de catre Societate pentru confirmarea comenzilor, promotii etc. Utilizatorii pot solicita in orice moment stergerea acestor date din baza de date in urma unei cereri formulate in scris si comunicate Societatii la adresa de e-mail sau la sediul acesteia.
Societatea nu poate fi trasa la raspundere pentru pierderea sau copierea informatiilor de catre persoane neautorizate avand in vedere modul in care sunt stocate si transmise datele cu caracter personal. Pe Site, Utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea Contului si parolei personale. Societatea nu poate fi tinuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei Utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea Contului si parolei sale.
Societatea va respecta dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
SECURITATEA DATELOR PERSONALE SI A INFORMATIILOR
Datele personale introduse de catre Utilizator/Client vor fi folosite de Societate numai in scopul declarat al acestui Site. Informatiile solicitate in cuprinsul formularului de comanda sunt utile pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs, etc., si in niciun caz nu vor fi furnizate unei terte parti, decat in cazurile prevazute de lege.
Fiecare Utilizator are dreptul de a vedea numai propriile sale date personale pe care le-a introdus.
Site-ul foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in baza de date a Societatii.
RETURNAREA PRODUSELOR
Consumatorul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:
– Produsul are marimi eronat comandate. Clientul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire cu un alt produs sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Clientul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Client.
– Produsul a fost livrat gresit. In aceste conditii Clientul va semnala acest lucru imediat Societatii si va refuza receptia comenzii.
– Produsele din categoria lenjerie nu se accepta a fi returnate avand in vedere natura acestora.
Produsul va fi returnat doar daca este in conditii perfecte, neuzat, zgariat etc., in ambalajul original, cu accesoriile aferente. Pentru a fi returnate produsele trebuie reambalate. In caz contrar, daca produsele nu sunt ambalate corespunzator si/sau nu sunt in conditii perfecte, ele pot fi reexpediate Clientului.
Produsele trebuie returnate prin curier rapid. In niciun caz nu sunt acceptate retururi prin serviciul oferit de Posta Romana. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala Clientului.
Produsele pot fi returnate fara invocarea vreunui motiv.
Produsul returnat trebuie sa fie insotit de copia dupa factura, certificat de garantie, si formularul retur completat de catre Client.
Societatea va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre Client, fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. Suma restituita nu include cheltuielile de transport.
Comenzile care au fost ridicate de la magazine sau au fost transportate de Societate direct la Clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile Clientului.
RENUNTARE LA CUMPARARE
Clientul are dreptul sa notifice in scris Societatea ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului potrivit prevederilor legale in vigoare. In aceste conditii Clientul este obligat sa notifice in scris Societatea, la sediul acestuia, cu privire la renuntarea la cumparare in maxim 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Client. In termen de 10 zile de la expedierea notificarii in scris a intentiei de returnare a produsului ca urmare a renuntarii la cumparare, Clientul trebuie sa restituie produsul catre Societate, in caz contrar cererea se va considera invalida.
Clientul va putea solicita schimbarea produsului, in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca pretul produsului inlocuitor este mai mare. In situatia in care Clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret nu se va returna. Societatea va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial. Inlocuirea produsului se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale si in functie de disponibilitatea produselor.
Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur. Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii:
– produsul este returnat in aceleasi conditii in care a fost livrat (cu ambalajul original, cu etichetele intacte, sigiliu intact, daca este cazul, documentele care l-au insotit, fara urme ca produsul a fost folosit);
– produsul trebuie returnat sigilat, reambalat;
– produsele trebuie returnate numai prin curier rapid.
Ca atare, Clientul nu poate returna produsele achizitionate si/sau nu poate pretinde oricare daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:
– cand se doreste de catre Client inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit;
– solicitarea de returnare a produsului prin renuntarea la cumparare este facuta cu depasirea termenului de 10 zile lucratoare de la primirea produsului;
– produsul nu este returnat in aceleasi conditii in care a fost livrat (cu ambalajul original, cu etichetele intacte, sigiliu intact, daca este cazul, documentele care l-au insotit, fara urme ca produsul a fost folosit);
– produsul care se doreste a fi returnat face parte din categoria produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.
In cazul inlocuirii produsului cu unul identic inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
Clientul nu are dreptul sa opteze decat o singura data pentru returnarea/inlocuirea unui produs in conditiile art 4 alin.1 lit b) din O.G. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. In toate cazurile returnarii/inlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre Client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.
Clientul declara ca a luat cunostinta si este de acord cu toate cele mentionate mai sus, inclusiv cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Acceptarea acestor termeni si conditii da nastere unui veritabil contract intre parti, facand aplicare dispozitiile Codului Civil.